True Food

Mis teeb True Food sarja nii eriliseks?                   

On teada, et toitudes, mida me sööme, ei esine toitained kunagi isoleeritud kujul. Sellele mõeldes on Higher Nature loonud unikaalse terviktoidul põhineva toidulisandite sarja. Sarnaselt toidule ei esine nendes preparaatides toitained kunagi isoleeritud kujul, vaid piltlikult öeldes “hoiavad üksteisel käest kinni” ja toimivad koos.

Kui küsida, mis on True Food, siis võime öelda, et see on nii nagu nimigi üleb – tõeline toit! True Food sarja lisandites on kõik toitained seotud üheks kompleksiks just nagu toiduainetes, mida me sööme, seega võtab ka keha neid lisandeid kui toitu ja seedib kui toitu. Just seetõttu ei ole vaja tarbida nii suuri annuseid. True Food kompleks sisaldab ka aminohappeid, fütotoitaineid, glutatiooni, koliini ja beetaglükaane. Nii nagu toidus, esinevad ka True Food’i toidulisandites valgud, rasvad ja süsivesikud koos – toitainete täielik spekter just nii nagu looduses on ette nähtud.

True Food sarja retsepti saladuse taga on imeline pärmimolekul, mis on tuntud küpsetuspärmi (Baker’s yeast) nime all. See võimaldab meil sõna otseses mõttes siduda toit vitamiinide, mineraalide, supertoitude ja taimsete ekstraktidega, andes kehale toitaineid, mis on kergesti äratuntavad ja imenduvad. Toidupärmi rakuseinad lõhutakse puuviljaensüümide abil, mis vabastab kõigis rakkudes leiduvad toitained, samal ajal inaktiveerides pärmi. Fermenteeritud toidu kasulikud omadused on laialdaselt teada – need toiduained on paremini seeditavad, sisaldavad rohkelt toitaineid ja säilitavad oma aminohappelise koostise.

 

AF faktor ehk amfifiilsuse faktor

Kui vitamiin või mineraal esineb toiduga seotud kujul ja ei ole farmatseutiliselt eraldatud, siis saame öelda, et see toidulisand on toit. Sellisel vitamiinil või mineraalil on kõrgem toitaineline kvaliteet, kuna ta on terviktoidu osa. Kui tõelise toidu kujul esineval vitamiinil või mineraalil on ka suuremad amfiibsed omadused, siis võime öelda, et tal on “AF faktor”.


Mis on amfifiilsus ja miks on see toitainete imendumist silmas pidades oluline?

Amfifiilsus on keemilist elementi iseloomustav omadus, millel on nii vett armastavad (hüdrofiilsed) kui ka rasvalembesed (lipofiilsed) tunnused.  Tavalistel vitamiinidel ja mineraalidel on sageli ainult kas ühe või teise omadused. Vett armastavad komponendid lahustuvad kergesti vees (polaarne lahus), kuid mitte rasvas. Neid nimetatakse vett armastavateks ja rasva vihkavateks komponentideks (lipofoobsed).  Rasva armastavad komponendid seevastu lahustuvad kergesti mittepolaarses keskkonnas (rasvas), kuid polaarses lahuses (vees) üldse mitte. Need komponendid on rasva armastavad ja vett vihkavad (hüdrofoobsed).
 

Amfifiilsuse seos toitainete imendumisega

Kui tarbida mingit toitainet, siis jõuab see kõigepealt soolestikku, kus imendumiseks peab see toitaine läbima sooleseina moodustavate rakkude membraanid. Rakumembraanid koosnevad spetsialiseerunud fosfolipiidide kaksikkihist, mis on joondatud kahte vastastikusesse ritta, millel on seespool vett vihkavad/rasva armastavad sabad ja väljaspool rasva armastavad/vett vihkavad pead. Seetõttu need juba loomuomaselt soovivad lasta läbi ühendeid, mis on samaaegselt armastavad nii rasva kui vett.  Kuid see toimib ka nagu kaitseliin, mis hoiab ebasoovitavad kemikaale eemal. Kui rasva armastav aine tahab membraanist läbi pääseda, siis rasva vihkav osa hakkab seda takistama. Ja vastupidi, kui vett armastav aine tahab läbi pääseda, siis vett vihkav osa seda ei luba. Et aine pääseks läbi kõige edukamalt, peaks see olema nii vett kui ka rasva armastav. Teiste sõnadega – see aine peaks olema amfifiilne. Amfifiilsus mängib seega toitainete imendumisel olulist rolli.

Membraani kaksikkihi külge on seotud mitmed valgud, mis funktsioneerivad justkui bioloogiliseks ainevahetuseks vajalike ainete sisselaskmist reguleerivad väravad.



Amfifiilsuse keemia

Lühidalt öeldes otsustab üht või teist tüüpi lahustuvuse aine funktsionaalne grupp.  Hüdrofiilsete (vett armastavad/rasva vihkavad) ainete fuktsionaalsesse gruppi kuuluvad aminohapped, karbonüülgrupid, hüdroksüülgrupid, fenoolgrupid ja –ioongrupid nagu karboksülaadid ja fosfaadid. Paljud aminohapped, suhkrud ja nukleiinhapped on vett armastavad, samuti vesilahustuvad vitamiinid. Hüdrofoobsed (rasva armastavad/vett vihkavad) ühendid on enamasti suured süsivesikud ja fenüülühendid nagu rasvad ja rasvlahustuvad vitamiinid.

Ühendidel, millel on erinevates positsioonides nii hüdrofiilsed kui ka hüdrofoobsed grupid, on suurem amfifiilsuse faktor. Pärm sisaldab valke ja peptiide, millel on olemas mõlemad grupid ning mis sobituvad nii hüdrofiilse kui ka hüdrofoobse keskkonnaga.


Kuidas parandab pärmi fermenteerimine AF faktorit?

Pärm on üks parimaid looduse “strukturaalseid insenere”. Lisaks sellele, et pärm sisaldab vajalikke valke ja pepitiide, on True Foodi sarja tootmisel kasutatud Saccharomyces cerevisiae pärmi unikaalset ja kompleksset transportensüümide kompleksi (ABC valgukompleks), mis võimaldab transportida praktiliselt kõiki bioloogilisi aineid olenemata nende füüsilistest omadusetest. Paindlikkus annab sellele pärmikultuurile võime fermenteerimisprotsessi käigus suhelda erinevate toitainetega ja moodustada toitainete komplekse, millel on märkimisväärne amfifiilsuse faktor.


AF faktori kasvu kinnitav tõendusmaterjal

Tootja testis viie rasvlahustuva vitamiini amfifiibsus, kasutades meetodeid, mida on võimalik läbi viia igas keskmise varustatusega laboris. Võrreldi turul saadaolevaid vitamiine pärmiga fermenteeritud vormidega. Vaadeldi, kuidas paranes vettvihkavate vitamiinide veeslahustuvus ja saadi järgmised tulemused:

  • True Food® Beta-Carotene pärm oli 40 korda vesilahustuvam
  • True Food® Vitamin D-2 pärm oli 40 korda vesilahustuvam
  • True Food® Vitamin E pärm oli 20 korda vesilahustuvam
  • True Food® BT-CoQ10 pärm oli 15 korda vesilahustuvam
  • True Food® Vitamin K-1 pärm oli 11 korda vesilahustuvam

Tulemused näitavad, et märkimisväärselt suurenenud amfifiilsus tuleneb otselt True Food® tehnoloogia rakendamisest.

True Food® toidulisandite valik Via Naturale e-poes



Uudised ja pakkumised e-posti!

Hoiame Sind kursis Via Naturale uudistega, uute toodete, sooduspakkumiste ning teiste teadetega, mis kliendile huvi pakuvad.